Alleen warm water stroomloos

Zonneboilers voor enkel warm water, zijn er ook in stroomloze uitvoering. Hierbij zijn de collector en het voorraadvat geïntegreerd en staan samen op het dak.

De Itho Solior en de Sowise zijn dergelijke zonneboilers. De Solior is bedoeld om op een plat dak te plaatsen. De Sowise is ontwikkeld in Eindhoven en is voorzien van een bijzondere isolatie die tevens zorgt voor meer opbrengst door reflectie van de zon in het isolatiemateriaal. Deze zonneboiler van 160 liter kan zowel op het platte als in het schuine dak. Zie hier de Sowise

het werkingsprincipe van bovenstaande zonneboilers is het thermosyphon principe. Als water in een vat wordt opgewarmd, stijgt het warme water naar boven. Dit warme water wordt gebruikt en het vat wordt aangevuld met koud water dat onderin het vat binnenstroomt. De normale waterdruk zorgt voor de circulatie van het water waardoor een pomp overbodig wordt. Om te zorgen dat de zonneboiler niet te heet wordt, is een overdrukklep opgenomen die opengaat als het water 95 graden of hoger wordt. Hierdoor stroom heet water uit de boiler en wordt koud water toegevoegd zodat de temperatuur niet boven de 95 graden komt.

Door Zon en Wind

Paul Stams
Zernikestraat 27,
5223DE ´s-Hertogenbosch

Telefoon:
Mobiel : 06 49794602

Email: info@doorzonenwind.nl
Inet: www.doorzonenwind.nl

Route

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave