Warm water en verwarming

Een zonneboiler van een groter formaat kan ook gebruikt worden om niet enkel het tapwater maar ook de verwarming van een woning of bedrijf te ondersteunen. Hierbij worden meer collectoren gebruikt en een groter buffervat. Bij een zonneboiler voor verwarmingsondersteuning is een laagtemperatuursysteem nodig, dat wil zeggen: vloerverwarming, wandverwarming of laagtemperatuur radiatoren.

Er is niet altijd voldoende warmte voor het gehele verwarmingssysteem, denk bijvoorbeeld aan de winter. Er moet dat een vorm van naverwarming zijn. Dit kan gedaan worden met een cv-ketel, een elektrisch element, een houtkachel met warmtewisselaar of een warmtepomp.   Nu de (lucht water) warmtepompen steeds beter worden, is dit een interessante optie. Nu de techniek van de lucht water warmtepomp steeds meer beschikbaar komt, is dit een interessante optie. De lucht/water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht met een goed rendement. Zeker in combinatie met een zonnepanelensysteem, kan dit mede vormgeven aan een energienotanul woning.

HrSolar heeft een systeem om de laagtemperatuurverwarming te voeden door de zonneboiler dat onafhankelijk werkt van de cv ketel. Als het nodig is, springt de ketel of andere naverwarming bij.

Door Zon en Wind

Paul Stams
Zernikestraat 27,
5223DE ´s-Hertogenbosch

Telefoon:
Mobiel : 06 49794602

Email: info@doorzonenwind.nl
Inet: www.doorzonenwind.nl

Route

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave